Koronavirus Covid-19

  

30.03.2020

 

ČLANICAM SZS

 

Drage prijateljice in prijatelji strelstva,

 

Pošiljam vam srčen pozdrav, saj smo prav vsi v resnično neljubi situaciji. Predvsem upam, da ste zdravi in da ostajate doma. V tem času se moramo vsi držati pravil, vsi moramo spoštovati omejitve sprejete na državni in lokalni ravni. Ti ukrepi niso pretirani, virus je nevaren, predvsem pa izredno hitro prenosljiv. Ni čas za paniko, temveč za resnost. Le tako se bomo lahko spet vrnili v normalne tirnice našega življenja, na treninge in strelska tekmovanja. Sedaj pa izkoristimo čas za počitek, za lepše in boljše medsebojne družinske odnose in pa tudi za stvari, ki nas veselijo in nas navdajajo z veseljem in zadovoljstvom. Še kar nekaj časa bo potrebno skrbeti za našo psihično in fizično pripravljenost tudi v osami, hkrati pa je poleg telefonskega, pomemben tudi virtualni kontakt oziroma virtualno druženje.

Podpiram ukrepe Olimpijskega komiteja Slovenije, ki so usmerjeni v pomoč športu, društvom in panožnim zvezam in so bila naslovljena na Vlado Republike Slovenije.

V tem obdobju se ne sestajamo, odpadle so in bodo načrtovane seje predsedstva SZS, skupščino SZS moramo preložiti na čas, ko bo življenje ponovno v normalnih tirnicah. Načrtovana tekmovanja po 8. marcu so ostala neizvedena, enako bo veljalo za april in maj. Naš koledar tekmovanj bo v veliki meri odvisen od odločitev ISSF in ESC. Zagotavljam, da bo predsedstvo takoj, ko bodo razmere dopuščale, oziroma takoj, ko bo bolezen obvladana in bo število okužb začelo padati, sprejelo ustrezne odločitve v prid nadaljnjega razvoja strelstva in strelskih društev. Spremljajmo razmere in se pripravljajmo. Bolj ko bomo spoštovali in izvajali sprejete ukrepe, prej bo epidemija končana. Žal smo v tem trenutku še precej na začetku.

Verjamem, da bomo ostali povezani ter nadaljevali z delom kolikor je to seveda možno in se na tak način pripravljali za zaključek te in začetek nove strelske sezone.

                                                                                                                Janez Slapar

                                                                                                              Predsednik SZS

 

 

24.03.2020

 

 

ČLANICAM SZS

 

 

V prilogi tega sporočila vam posredujemo obvestilo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) in pismo predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK).

AKTUALNO: Pravkar je bilo objavljeno sporočilo, da bo MOK prestavil Olimpijske igre v Tokiu na poletje 2021: https://www.rtvslo.si/sport/preostali-sporti/olimpijske-igre/kocka-je-padla-olimpijske-igre-prelozene-na-leto-2021/518192 

 

Trenutne življenjske razmere z razglašeno epidemijo so vse prej kot običajne. A verjamemo, da se bodo tudi te okoliščine sčasoma normalizirale - z doslednim spoštovanjem samoomejitvenih ukrepov (OSTANI DOMA!) v luči obvarovanja zdravja slehernega posameznika in celotne družbe, in nam znova omogočile nadaljevanje izvajanja naših temeljnih poslanstev.

 

A ne gre prehitevati dogodkov, zato bodimo odgovorni, potrpežljivi, prilagodimo se na spremenjene okoliščine, in se poenotimo v skupnem prizadevanju, da bi premagali to nevarno virusno okužbo, ki nas ogroža.

 

Nenazadnje je zdaj dobra priložnost, da v tem nenadejanem drugačnem času izkoristimo čas tudi oz. predvsem športno, zato vas hkrati vabimo, da si na FB strani SZS https://www.facebook.com/pg/StrelskaZvezaSlovenije/posts/ ogledate predstavitve vodene vadbe od doma, ki so jih za vas pripravili naši strelci Klavdija Jerovšek (Grosuplje)Teja Medved (Trzin) in Aljaž Kerlatec (Postojna).  

 

V sodelovanju z našim sponzorjem Telekom Slovenije pa vse zainteresirane vabimo k sodelovanju v družbenokoristni akciji #vadidoma - ki si želijo v času izolacije vaditi v udobju svojega doma, da se povežejo z različnimi vaditelji (Martina Razinger, Laura Matijašič, Špela Jakše, Ema Jamnik, Vanja Cipot in Simona Vrhovec), ki so pripravili različne vadbe tako za ženske kot moške, za moč in vzdržljivost ter za starejše. Vadbe so uporabnikom Telekoma Slovenije dosegljive na televiziji NEO, vsem drugim pa omogočeno 30-dnevni brezplačni ogled vsebin na www.neo.io . Vse vadbe so zasnovane tako, da posebni športni pripomočki pri tem niso potrebni. Vadbe bodo dosegljive v sklopu NEO Vadi doma za ves čas epidemije. Sklop se nahaja znotraj Videotek. Do vsebine pa boste lahko dostopali tudi z glasovnim ukazom: ´vadi doma´, ´telovadba´, ´vadba´. Tiste, ki boste objavljali na svojih socialnih kanalih, prosimo za uporabo sledečih povezav: 

FB: http://ts.si/vadidoma_fb

IG: http://ts.si/vadidoma_ig

In ključne beside #vadidoma #povezani #ostanidoma

 

Vljudno vas prosimo, da omenjeno informacijo posredujete vašim športnikom in trenerjem oz. jo razširite preko svojih družbenih kanalov.

 

Ostanite zdravi - MUŠ!

Simeon Gönc

 

 

Od: INFO-VS < Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. >
Date: V tor., 24. mar. 2020 ob 11:03
Subject: Obvestilo Koronavirus - COVID-19 - Tokio 2020
To:

 

Spoštovani športniki, trenerji in vsi ostali vključeni v projekt Tokio 2020,

 

V prilogi vam pošiljamo

  • obvestilo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez glede Koronavirusa COVID-19 in
  • pismo predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja g. Thomasa Bacha, naslovljenega na športnike iz celega sveta.

 

Ostanite zdravi!

#trenirajdoma12.03.2020

 

VSEM ČLANICAM SZS

REGIJSKIM TEKMOVALNIM ODBOROM

 

Obveščamo vas, da SZS, z željo po učinkoviti zajezitvi širjenja koronavirusne bolezni Covid-19, do nadaljnjega uveljavlja prepoved izvajanja vseh načrtovanih tekmovanj, ki so tako prestavljena za nedoločen čas - do umiritve razmer. 

 

O novih terminih prestavljenih tekmovanj boste obveščeni pravočasno s strani pristojnih delovnih teles SZS - Komisije za puško, pištolo in samostrel (za discipline puška-pištola) oz. Komisije za puško šibrenico (trap) oz. Regijskih tekmovalnih odborov.

 

Prepoved se nanaša tudi na izvajanje trenažnega procesa skupinske vadbe, z morebitnimi izjemami posamičnih treningov za "solo" strelce, če je to resnično nuja.

 

Vljudno vas naprošamo, da 100% sledite uvedeni prepovedi in priporočilu, saj menimo, da bo možno zamujene treninge in tekmovanja nadomestiti pravočasno v bolj stabilnih časih in da je ni večje vrednote kot je zdravje človeka - športnika, česar pa se pogosto ne zavedamo dovolj dobro, dokler ne zbolimo.

 

Bodimo ozaveščeni in odgovorni ter sledimo vsem priporočilom in preventivnim ukrepom s ciljem po učinkoviti zajezitvi virusa oz. bolezni Covid-19.

 

Strelski pozdrav!

 

--

Simeon Gönc
Sekretar / Secretary General

 

 

10.03.2020

 

VSEM ČLANICAM SZS

ORGANIZATORJEM IN UDELEŽENCEM TEKMOVANJ PO KOLEDARJU SZS ZA LETO 2020

Obveščamo vas, da je z Odredbo Sveta za nacionalno varnost RS z dne 9.3.2020, danes 10.3. pričela učinkovati spremenjena uredba Ministrstva za zdravje o prepovedi izvedbe večjih prireditev v zaprtih javnih prostorih, ki znižuje število dovoljenih udeležencev iz 500 na 100 iz razloga povečanja preventivnih ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive virusne okužbe in bolezni do prenehanja te nevarnosti.

 

Zaradi takšne odločitve je Predsedstvo SZS na svoji redni 53. seji 9.3.2020 sprejelo sklep o prestavitvi vseh večjih načrtovanih tekmovanj po koledarju SZS za puško, pištolo in samostrel do nadaljnjega.

 

Ko se bo stanje umirilo in bo prepoved odpravljena vas bomo obvestili o nadomestnih terminih prestavljenih tekmovanj.

 

Bodimo zavedni in odgovorni ter sledimo vsem priporočilom in preventivnim ukrepom s ciljem po učinkoviti zajezitvi virusa oz. bolezni Covid-19.

 

Strelski pozdrav!

 

--

Simeon Gönc
Sekretar / Secretary General09.03.2020

 


Subject: OBVESTILO O ZAČESNEM NEIZVAJANJU TEKMOVANJ

 

Spoštovani,

 

Skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vas obveščamo da so vsa tekmovanja v okviru Šolskih športnih tekmovanj do preklica prepovedi oz. odsvetovanja, odpovedana!  

 

Kdaj se bodo predvidena tekmovanja lahko nadaljevala je odvisno od navodil pristojnih institucij, ki so odgovorne za javna navodila in določila (NIJZ, Ministrstvo za Zdravje in MIZŠ). O poteku vas bomo sproti obveščali.

 

Lep pozdrav,

Gašper Plestenjak

vodja LPŠ

Zavod za šport RS Planica


07.03.2020

 

UDELEŽENCEM DRŽAVNEGA PRVENSTVA 10m ORMOŽ 8.3.2020

Obveščamo vas, da objavljena uredba Ministrstva za zdravje o prepovedi izvedbe večjih prireditev v zaprtih prostorih NE BO učinkovala z odpovedjo DP 10m Ormož 8.3.2020, bodo pa skladno z dogovorom z organizatorjem DP izvedeni strogi preventivni ukrepi za vse udeležence DP.

Zaradi tega vas opozarjamo, da imajo vse obolele osebe, ki kažejo jasne bolezenske znake, prepovedan vstop na DP in vas opozarjamo, da takšne osebe ne bodo imeli vstopa na prizorišče DP. Omogočena bo samo ena vstopna točka v dvorano, na kateri bo prisoten zdravnik, ki bo vsem udeležencem pred vstopom izmeril temperaturo, po dezinfekciji rok pa bodo nato ti spuščeni v dvorano.

Ob tem bodo na več mestih v dvorani nameščena dezinfekcijska sredstva, odvetovano je rokovanje in objemanje ter drugi tesnejši stiki med udeleženci, organizator pa bo sledil tudi drugim navodilom za preventivno ravnanje in izvajanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje - NIJZ.

Vljudno vas prosimo, da o teh ukrepih obvestite vse udeležence DP.

Bodimo zavedni in odgovorni ter sledimo vsem preventivnim ukrepom s ciljem po učinkoviti zajezitvi virusa oz. bolezni Covid-19.

Strelski pozdrav in veliko uspeha na DP!

 


--

Simeon Gönc
Sekretar / Secretary General

 


Priponke:
DatotekaOpisVelikost
Odjemi to datoteko (2020-03-22 - CI - open letter from IOC President to Athletes - COVID-19 - eng.pd)pismo24.03.202076 Kb
Odjemi to datoteko (Obvestilo za športnike 24.3.2020.pdf)Obvestilo za športnike24.03.2020102 Kb

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si