33. DRŽAVNO PRVENSTVO 25 M

Pretekli konec tedna smo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem že 4. zapored organizirali državno prvenstvo pištola 25 m. Zaradi dopustov je bilo sicer prijavljenih nekoliko manj tekmovalcev kot lansko leto, a še vedno je bilo število dovolj veliko, da se je tekmovanje začelo že v petek, 7. julija, ko so državno prvenstvo otvorili kadeti, mladinci in mladinke. Nadaljevali smo v soboto zjutraj -  tekmovanje je bilo razdeljeno na tri discipline, najprej so tekmovali člani in mladinci v disciplinah standard pištola in pištola središčni vžig, popoldan so na linijo stopile članice. Nedelja pa je bila dan za hitrostrelno pištolo. Tekmovanje je vse dni potekalo gladko, večjih zapletov ni bilo, vreme je bilo na naši strani, na strelišču je bilo veliko dobre volje in prijetnega vzdušja.

Petek, 7. julij – kadeti, mladinci, mladinke

Državni prvak med kadeti je postal Rene Cverle (SD Celjska četa Mala Breza; 536 krogov), drugo mesto je osvojil Filip Pečečnik (SD Marok Sevnica; 532 krogov), tretje mesto Martin Urek (SK Brežice; 517 krogov).

Med mladinci je zmago osvojil Matija Kecelj (SD Domžale; 564 krogov), srebrno medaljo si je pristreljal Mitja Dolšina (SD Gorjanci; 544 krogov), bronasta medalja Aleks Korun (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem; 529 krogov).

Domačinka Eva Vodopivec je postala državna prvakinja v kategoriji mladink (561 krogov), drugo mesto je osvojila Brežičanka Sara Ščuri (522 krogov), tretjo mesto pa je prav tako zasedla domačinka, in sicer Zala Kajtna Poženel (517 krogov).

Sobota, 8. julij – člani (standard pištola, pištola središčni vžig), članice

V soboto zjutraj so se člani najprej pomerili v disciplini standard pištola. Zmago si je s 546 krogi pristreljal domačin Peter Tkalec, na odru za zmagovalce sta se mu pridružila na drugem mestu Jan Hribar (SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični; 538 krogov) in na tretjem mestu Bojan Fras (SD Proarmis; 537 krogov).

Ekipni rezultati so prinesli presenečenje – domača ekipa SD DPR se je morala po tem, ko je na na najvišji stopnički stala neprekinjeno od leta 2016, tokrat zadovoljiti s 3. mestom (1531 krogov). Naslov ekipnih državnih prvakov je tokrat šel v roke ekipi SD Kovinar Ormož (1565 krogov), srebrna je bila ekipa SD Proarmis (1542 krogov).

Med mladinci je zmagal Matija Kecelj (537 krogov), drugo mesto Mitja Dolšina (507 krogov) in tretje mesto Rene Cverle (498 krogov).

Po uradni otvoritvi državnega prvenstva je člane čakala še disciplina pištola središčni vžig. Tudi tokrat je naslov državnega prvaka osvojil Peter Tkalec (570 krogov), drugi je bil Bojan Fras (559 krogov), tretji Jan Hribar (553 krogov).

Sledilo je še drugo presenečenje dneva – tudi v tej disciplini je morala domača ekipa po letih kraljevanja na vrhu premoč predati in stopiti na drugo stopničko (1622 krogov), tokrat ekipi SD Grosuplje (1623 krogov), na odru za zmagovalce se jim je kot tretja pridružila ekipa SD Proarmis (1617 krogov).

Popoldan so na strelska mesta stopile še članice. Zmago si je priborila Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem; 566 krogov), po napetem boju, ko do zadnjega strela nismo bili prepričani, kako se bo razpletlo, je drugo mesto osvojila njena klubska kolegica Valerija Kufner (554 krogov), tretja je bila Denis Bola Ujčič (SD Postojna; 553 krogov).

Nedelja, 9. julij – hitrostrelna pištola (člani)

Tekmovanje so v nedeljo zaključili člani s tekmovanjem v disciplini hitrostrelna pištola. Tokrat se domačini niso pustili. Državni prvak je postal Jože Čeper (561 krogov), drugo mesto je osvojil Peter Tkalec (556 krogov), tretje mesto Matija Kecelj (546 krogov).

Domačini tokrat tudi ekipne zmage niso prepustili – prepričljivo so zmagali in za dva kroga popravili državni rekord (1658 krogov). Drugo mesto je zasedla ekipa SD Kovinar Ormož (1409 krogov), tretje mesto ekipa SK Brežice (1200 krogov).

Zahvala

Organizatorji bi se radi zahvalili vsem, ki ste pripomogli k uspešni organizaciji in izvedbi državnega prvenstva. Hvala delegiranemu sodniku Igorju Stajnku in delegatu SZS Branku Koširju, ki sta skrbela za red in disciplino, SIUS operaterju Damijanu Klopčiču za tehnično podporo, hvala sponzorjem za finančno podporo. In velika hvala vam, tekmovalcem, ki ste se udeležili državnega prvenstva in poskrbeli za odlične rezultate. Hvala vsem, ki ste na takšen ali drugačen način bili del 33. državnega prvenstva pištola 25 m.

Saška Maček

Rezultati: